CONTENIDO

Investiga la vacuna del VIH! Open lab Sida a l'Escola Garbí Pere Vergés Esplugues

Àlex López-Duran, 19/3/20122 comentarios

Els alumnes de l'optativa Educació per a la Salut de 4t d'ESO, de l'Escola Garbí Pere Vergés Esplugues, van poder gaudir del taller Investiga la vacuna del VIH! Open lab Sida. Abans, però, ja havíem treballat a classe la Sida amb els recursos de l'apartat Divulgació, del web d'IrsiCaixa.

En aquest taller al laboratori de CosmoCaixa, els alumnes van investigar si la vacuna contra el VIH que s'està desenvolupant a IrsiCaixa pot ser eficaç per a protegir la població de diferents continents. L’experiment es va dur a terme a partir de tres variants reals del virus: una d’Àsia, una d’Àfrica i l’europea, tot seguint les etapes de la metodologia científica i emprant les tècniques de laboratori que s’utilitzen a IrsiCaixa en aquest camp de recerca.

L'Educació Sexual és un aspecte clau a tractar amb els nostres alumnes adolescents. És per això que amb aquest taller vam tancar la matèria optativa d’Educació per a la Salut de 4t d’ESO i vam incidir en la reflexió i en la prevenció d’aquestes i altres malalties de transmissió sexual.

 

Investiga la vacuna del VIH. 4t d'ESO from garbitv on Vimeo.

 

Escola Garbí Pere Vergés Esplugues

Eines de Divulgació més útils i interessants

Vàrem utilitzar tots els recursos audiovisuals per desenvolupar i aprofundir en el coneixement del virus del VIH i de la Sida.

Trobo molt interessant introduir el tema a partir dels retalls de premsa de la Unitat Didàctica 1. A continuació vaig projectar els recursos audiovisuals a tot el grup-classe i els alumnes en grups van realitzar els apartats Pràctica i Avalua't.

Ens va funcionar molt bé!

Bona feina! Volem saber més!

Heu fet un treball de divulgació molt bo amb el vídeo, enhorabona! Esperem ajudar-vos amb la difusió! Per cert, quines de les eines del nostre web de Divulgació us han resultat més útils i interessants?

Enviar nuevo comentario

El contenido de este campo será privado y nunca será publicado.
CAPTCHA de imagen
Escribe los carácteres que aparecen en la imagen.