CONTINGUT

RECURSOS PER A EDUCADORS
Més info

RECURSOS PER A EDUCADORS

En aquesta plana us oferim un conjunt d'activitats englobades en diferents unitats didàctiques, com també documentació per fer un estudi sobre el grau de risc d'infecció al qual s'exposen els joves del vostre centre educatiu, que faciliten als estudiants treballar la temàtica del VIH i de la sida des d'un punt de vista científic, tot treballant alhora aspectes socials, ètics i legals.

Mitjançant aquesta web, els investigadors d'IrsiCaixa volem difondre el nostre coneixement amb la finalitat de promoure la prevenció de la infecció per VIH a través de la formació. Els principals continguts que us oferim giren entorn a:

  1. Què és el VIH, què és la sida i quanta gent està infectada?
  2. Com és el procés d'infecció i com la podem prevenir?
  3. Quins són els mecanismes d'actuació dels fàrmacs existents i quines són les línies de recerca de nous medicaments, principalment, per al desenvolupament d'una vacuna?
  4. L’enduriment de les lleis i els processaments legals, són una bona resposta per a un comportament que impliqui el risc de transmetre el VIH?

Us convidem també a que els vostres estudiants puguin contribuir a la prevenció de la sida, tot facilitant la difusió d'aquests continguts. Per fer-ho, podeu compartir-los amb els vostres amics o, fins i tot, desenvolupar vosaltres mateixos eines de comunicació, com ara presentacions en PowerPoint, vídeos, o escultures, i donar-los difusió tant a través del nostre blog com en comunitats d'interès del vostre entorn, tant dins com fora del vostre centre educatiu.

A través del blog també podreu compartir amb altres centres educatius l’organització d’activitats d’aula i com fer ús dels recursos educatius d’aquest lloc web. Ens agradaria recomanar-vos especialment una experiència d’aula sobre la transmissió de la infecció per VIH que es va dur a terme a l’IES Valerià Pujol i Bosch de Premià de Dalt.

Alhora, també és una finalitat d'IrsiCaixa Divulgació la de promoure vocacions científiques i, concretament, en l'àmbit del VIH/sida, que també contribuiran a la lluita contra el VIH.

Si voleu participar en les nostres activitats presencials, visiteu aquesta pàgina.

UNITATS DIDÀCTIQUES
ESTUDI SOBRE EL GRAU DE RISC D'INFECCIÓ AL QUAL S'EXPOSEN ELS JOVES

Com a activitat paralel•la, cada centre educatiu pot organitzar un estudi sobre el grau de risc d'infecció al qual s'exposen els seus alumnes. Els resultats poden ser enviats a divulgacio@irsicaixa.es perquè en poguem treure conclusions a nivel global.

DOCUMENTS PER DUR A TERME L'ESTUDI:

RELACIONS AMB EL CURRÍCULUM

Descarregar pdf