CONTINGUT

Estem d’estrena… IrsiCaixa Divulgació comença a rodar!

IrsiCaixa, 23/12/20110 comentaris

Sabeu si és el mateix el VIH que la sida? Sabríeu dir quanta gent està infectada pel VIH al món i a Catalunya? Creieu que us exposeu a algun risc davant aquest virus? Sou tolerants amb les persones infectades pel VIH?

 

Més de 300 alumnes de secundària van poder trobar les respostes a aquestes preguntes, i a moltes d’altres relacionades amb la recerca i la prevenció del VIH/sida, a les jornades participatives de divulgació i reflexió a càrrec d’investigadors d’IrsiCaixa. Després que el curs passat es fessin algunes xerrades pilot a centres educatius, aquest mes de desembre el programa de divulgació de la recerca i prevenció de la sida s’ha estrenat oficialment.

 

 

El tret de sortida va ser l’1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, a CosmoCaixa Barcelona. Uns 170 alumnes van participar en una jornada en què l’investigador ICREA d’IrsiCaixa Javier Martínez-Picado va parlar sobre com actua el virus dins del cos, com s’està investigant la vacuna de la sida i com es pot prevenir la infecció. Després, una altra persona (que no desvetllarem per mantenir la sorpresa) els va parlar de la malaltia des d’una perspectiva molt diferent.

 

 

El 19 de desembre va ser el torn dels alumnes de Tarragona. Uns 140 estudiants de dos instituts de secundària de la ciutat van trobar-se al CaixaForum de la ciutat per escoltar la investigadora d’IrsiCaixa Marta Curriu. La jornada els va permetre ampliar els seus coneixements de biologia i conèixer una mica més les seves pròpies actituds davant el risc de contraure el virus i davant les persones infectades pel VIH.

 

En els propers mesos es faran xerrades també a Lleida i Girona, així com jornades de formació de professorat a les quatre demarcacions catalanes.

 

I mentre tot això no arriba, aprofitem per desitjar-vos bones festes... a la nostra manera, és clar!

 


Enviar nou comentari

El contingut d'aquest camp serà privat i mai serà publicat.
Image CAPTCHA
Escriu els caràcterts que apareixen a la imatge.