CONTINGUT

Donem la cara per la sida

IrsiCaixa, 21/6/20120 comentaris

Pot un espot publicitari lluitar contra la discriminació de les persones infectades pel VIH? Pot un anunci fomentar la prevenció de la sida?

La resposta és sí. La lluita contra la sida té molts fronts, com ara l’atenció als pacients i la recerca de tractaments i de vacunes. Ara bé, no són les úniques maneres de lluitar contra la sida. Per exemple, la informació ens alerta dels riscos que correm i de com prevenir-los. De la seva banda, la divulgació científica apropa els avenços a la societat i trenca tabús sobre la transmissió i sobre els efectes del VIH/sida.

La comunicació audiovisual, una eina més

En l’actualitat, 34 milions de persones estan infectades pel VIH a tot el món. Cada any, hi ha 2,7 milions de nous casos. És alarmant, perquè és una xifra semblant a la d’ara fa 20 anys.

La Fundació Lluita contra la Sida, presidida pel Dr. Bonaventura Clotet (també director d’IrsiCaixa), ha celebrat per segon any consecutiu el concurs d’espots publicitaris DONEM LA CARA PER LA SIDA. L’objectiu és informar i divulgar sobre el VIH/sida, per prevenir noves infeccions i lluitar contra l’estigma que pateixen les persones infectades pel VIH. El repte creatiu ha estat majúscul: aconseguir tot això en un minut i mig.

El jurat, format per personalitats com els directors de cinema Isabel Coixet i Ventura Pons o el crític Àlex Gorina, ha escollit tres vídeos guanyadors entre els més de 80 que s'han presentat:

■1r premi del jurat: VOLS LLUITAR CONTRA LA INTOLERÀNCIA? (de Pere Bacardit, Judit Tirado i Jose Tirado)

■2n premi del jurat: FACE IT (de Greg Rosenblum)

■3r premi del jurat: DOMINÓ (de Daniel Aragay)

La Fundació Lluita contra la Sida, amb qui treballem plegats a l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, ha volgut fer-nos reflexionar sobre la discriminació de les persones seropositives, els prejudicis al voltant de la malaltia i la normalització i visibilitat del VIH/sida.

Les persones infectades pel VIH poden portar una vida normal prenent certes precaucions. Amb els tractaments actuals, l’esperança de vida de les persones infectades és molt semblant a la de les persones no infectades pel VIH i, si el pacient segueix bé el tractament antirretroviral, i l’accepta bé (sense generar resistències), el risc de contagi es redueix de forma significativa.

 

Pots veure més vídeos a donemlacara.org

Quin vídeo us ha agradat més? Us han fet reflexionar sobre algun aspecte nou respecte al VIH/sida?
Quin espot dóna, al vostre parer, un missatge més eficient?
Quines altres formes se us acudeixen per lluitar contra la sida?

 

Enviar nou comentari

El contingut d'aquest camp serà privat i mai serà publicat.
Image CAPTCHA
Escriu els caràcterts que apareixen a la imatge.